Zainspirowałem się tym tematem, kiedy Maylen powiedziała na zajęciach: „O ósmej rano na ulicach nawet asfaltu nie ma”. Pomyślałem wtedy, że opiszę jak wygląda dzień i noc w Walencji. Życie za dnia Opowiadając ten żart, Maylen miała rację, ponieważ ludzie wychodzą na ulice między godziną dziewiątą, a dziesiątą rano. Wtedy zaczyna się życie. W kawiarniach, barach z tapasami, zaczynają schodzić się Hiszpanie i zamawiają jedzenie lub kawę. Spod bloków i domów mieszkańcy Walencji wsiadają do swoich samochodów i wyrus... czytaj dalej...
W tym miejscu przedstawiamy przepisy kuchni hiszpańskiej zbierane przez uczestników projektu “Gotuj po hiszpańsku” w trakcie ich pobytu w Hiszpanii. Będąc na Półwyspie Iberyjskim, uczestnicy projektu odbywają kurs kuchni śródziemnomorskiej, praktyki zawodowe w najlepszych restauracjach w Walencji i kurs języka hiszpańskiego. Jest to dla czytelników świetna okazja do zapoznania się z oryginalnymi przepisami pochodzącymi od szefów kuchni hiszpańskich restauracji oraz tradycyjnymi recepturami używanymi przez mieszkańców regionu Walencji.