Z miłości do gór i natury Jako że jestem miłośnikiem gór i natury w każdej postaci postanowiłem odwiedzić Parc de la serra Calderona. Góry z których widać parę miast i wiele więcej. Zebrałem kilku odważnych śmiałków i wyruszyliśmy w stronę autobusu gdzie mieliśmy dojechać do Naquera i prosto z tej miejscowości szlakiem mieliśmy ruszać w góry, lecz nie zdałem sobie sprawy z tego, że w tym samym dniu był festiwal san Juan. Jest to noc świętojańska obchodzona z 23 na 24 czerwca. W związku z tym nie jeździły żadn... czytaj dalej...
W tym miejscu przedstawiamy przepisy kuchni hiszpańskiej zbierane przez uczestników projektu “Gotuj po hiszpańsku” w trakcie ich pobytu w Hiszpanii. Będąc na Półwyspie Iberyjskim, uczestnicy projektu odbywają kurs kuchni śródziemnomorskiej, praktyki zawodowe w najlepszych restauracjach w Walencji i kurs języka hiszpańskiego. Jest to dla czytelników świetna okazja do zapoznania się z oryginalnymi przepisami pochodzącymi od szefów kuchni hiszpańskich restauracji oraz tradycyjnymi recepturami używanymi przez mieszkańców regionu Walencji.