Ja i Maria Busco Maria! krzyczę, gdy braknie mi soli; by zyskać jej więcej wyruszam w wielki pościg. kaktusy Przebijam się przez zieleń, zwinnie, niczym gibbon w głębi dżungli; Delikatnie, jak i bongo, hasające tam gdzie równik. un Cuchillo przez te ostre i łagodne, przez widelce, łyżki, noże; przez niebiańską kompozycję, w to co dobre i mniej dobre; pica Guitarra con @amadomirandam Nasze piękne hiszpańskie bułeczki W ciągłej trasie niosąc piękno i przez piękno ja niesiony; Do natury, do prostoty; w... czytaj dalej...
W tym miejscu przedstawiamy przepisy kuchni hiszpańskiej zbierane przez uczestników projektu “Gotuj po hiszpańsku” w trakcie ich pobytu w Hiszpanii. Będąc na Półwyspie Iberyjskim, uczestnicy projektu odbywają kurs kuchni śródziemnomorskiej, praktyki zawodowe w najlepszych restauracjach w Walencji i kurs języka hiszpańskiego. Jest to dla czytelników świetna okazja do zapoznania się z oryginalnymi przepisami pochodzącymi od szefów kuchni hiszpańskich restauracji oraz tradycyjnymi recepturami używanymi przez mieszkańców regionu Walencji.