Mój pierwszy tydzień w Walencji. Był dla mnie bardzo intensywny i pełen pozytywnych emocji: ciekawe zajęcia w szkole Altaviana, kontynuacja nauki języka hiszpańskiego, poznawanie nowej kultury i obyczajów, dużo spacerów i zwiedzania, pierwszy zachód słońca nad morzem, poranna joga i zakupy na lokalnym targu, gdzie zawsze można znaleźć świeże owoce, warzywa i różnorodne owoce morza. Mieszkańcy Walencji są bardzo sympatyczni, pomocni i towarzyscy. Zawsze są gotowi coś podpowiedzieć, pomóc znaleźć drogę albo poleci... czytaj dalej...
W tym miejscu przedstawiamy przepisy kuchni hiszpańskiej zbierane przez uczestników projektu “Gotuj po hiszpańsku” w trakcie ich pobytu w Hiszpanii. Będąc na Półwyspie Iberyjskim, uczestnicy projektu odbywają kurs kuchni śródziemnomorskiej, praktyki zawodowe w najlepszych restauracjach w Walencji i kurs języka hiszpańskiego. Jest to dla czytelników świetna okazja do zapoznania się z oryginalnymi przepisami pochodzącymi od szefów kuchni hiszpańskich restauracji oraz tradycyjnymi recepturami używanymi przez mieszkańców regionu Walencji.