Minęło już ponad dwa cudowne tygodnie w Hiszpanii. Chociaż nasze przygotowanie do wyjazdu było dłuższe niż zwykle, udało się nam i po długich miesiącach dotarliśmy do Walencji. Tak się sprawy potoczyły, że czas w którym realizujemy projekt nie należy do najlepszych, ale i tak jesteśmy bardzo zadowoleni, że bierzemy udział w tym projekcie i już jesteśmy w kraju słynącym z paelli i sangrii! Każdy z nas przyjechał tutaj wyciągnąć coś dla siebie. Wszyscy liczymy na zdobycie wspaniałego doświadczenia pod okiem profesj... czytaj dalej...
W tym miejscu przedstawiamy przepisy kuchni hiszpańskiej zbierane przez uczestników projektu “Gotuj po hiszpańsku” w trakcie ich pobytu w Hiszpanii. Będąc na Półwyspie Iberyjskim, uczestnicy projektu odbywają kurs kuchni śródziemnomorskiej, praktyki zawodowe w najlepszych restauracjach w Walencji i kurs języka hiszpańskiego. Jest to dla czytelników świetna okazja do zapoznania się z oryginalnymi przepisami pochodzącymi od szefów kuchni hiszpańskich restauracji oraz tradycyjnymi recepturami używanymi przez mieszkańców regionu Walencji.