Trudne początki? Nie dla nas! Pierwsze dwa tygodnie w Walencji już za nami. Zachwyt nad miastem, kulturą i kuchnią hiszpańską wciąż w nas nie ustaje. Każdego dnia miasto udowadnia, że ciężko jest się tu nudzić i narzekać na brak zajęć. Praktyki w szkole gastronomicznej ALTAVIANA. Można by było napisać książkę o tym, jak niesamowity jest kurs kuchni śródziemnomorskiej realizowany w ramach projektu Gotuj po Hiszpańsku II. W zaledwie dwa tygodnie przygotowaliśmy ponad 30 dań z kuchni hiszpańskiej. Od k... czytaj dalej...
W tym miejscu przedstawiamy przepisy kuchni hiszpańskiej zbierane przez uczestników projektu “Gotuj po hiszpańsku” w trakcie ich pobytu w Hiszpanii. Będąc na Półwyspie Iberyjskim, uczestnicy projektu odbywają kurs kuchni śródziemnomorskiej, praktyki zawodowe w najlepszych restauracjach w Walencji i kurs języka hiszpańskiego. Jest to dla czytelników świetna okazja do zapoznania się z oryginalnymi przepisami pochodzącymi od szefów kuchni hiszpańskich restauracji oraz tradycyjnymi recepturami używanymi przez mieszkańców regionu Walencji.