Hiszpania: pierwsze wrażenia Pomimo tego, że byłam w Hiszpanii już kilka razy, okazało się, że ten kraj wciąż może mnie czymś zaskoczyć. Zaraz po przylocie przekonaliśmy się na przykład o hiszpańskim podejściu do punktualności: czekaliśmy na odbiór z lotniska ponad godzinę! Hiszpanie wydają się nie przejmować niczym: despacito i bez spięć. Nam tez udzielił się ten nastrój: nikt nie był poirytowany opóźnionym transportem, byliśmy wszyscy w szampańskim nastroju. Gdy dojechaliśmy do naszego mieszkania w Walencji, ... czytaj dalej...
W tym miejscu przedstawiamy przepisy kuchni hiszpańskiej zbierane przez uczestników projektu “Gotuj po hiszpańsku” w trakcie ich pobytu w Hiszpanii. Będąc na Półwyspie Iberyjskim, uczestnicy projektu odbywają kurs kuchni śródziemnomorskiej, praktyki zawodowe w najlepszych restauracjach w Walencji i kurs języka hiszpańskiego. Jest to dla czytelników świetna okazja do zapoznania się z oryginalnymi przepisami pochodzącymi od szefów kuchni hiszpańskich restauracji oraz tradycyjnymi recepturami używanymi przez mieszkańców regionu Walencji.