Udział w projekcie Mija właśnie mój trzeci tydzień pobytu w Walencji. Mogę powiedzieć że dla mnie udział w projekcie to spełnienie marzeń. Od dłuższego czasu chciałem zrobić kurs gastronomiczny i trafiła się właśnie ta wyjątkowa okazja udziału w projekcie „Gotuj po Hiszpańsku II”. Każdy spędzony tutaj dzień daje mi ogromną satysfakcję. Kuchnia hiszpańska kusi swym wyrafinowaniem oraz ogromną paletą smaków i zapachów… można powiedzieć, że charakteryzuje się mocnym temperamentem. Uważam że praktyki, któr... czytaj dalej...
W tym miejscu przedstawiamy przepisy kuchni hiszpańskiej zbierane przez uczestników projektu “Gotuj po hiszpańsku” w trakcie ich pobytu w Hiszpanii. Będąc na Półwyspie Iberyjskim, uczestnicy projektu odbywają kurs kuchni śródziemnomorskiej, praktyki zawodowe w najlepszych restauracjach w Walencji i kurs języka hiszpańskiego. Jest to dla czytelników świetna okazja do zapoznania się z oryginalnymi przepisami pochodzącymi od szefów kuchni hiszpańskich restauracji oraz tradycyjnymi recepturami używanymi przez mieszkańców regionu Walencji.