Prosta w przygotowania i aromatyczna wędlinka to coś co lubię najbardziej, przygotowana w domu smakuje najlepiej. Idealna na kanapki i na ciepło oraz na świąteczny stół :) Składniki: 800 g młodej wieprzowiny (jasnoróżowa szynka) 4-5 ząbków czosnku oliwa z oliwek lub olej około 2 łyżki majeranku 2 liście laurowe 10-15 kulek jałowca 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego papryka wędzona sól, pieprz 1. Mięso myjemy i wycieramy. 2. Następnie smarujemy/oblewamy je oliwą/olejem, i nacieramy solą, papryką wędzoną, zą... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...