Pełnoziarniste, Migdałowe Ciasto Z Marcepanem I Czerwoną Porzeczką

Pełnoziarniste, Migdałowe Ciasto Z Marcepanem I Czerwoną Porzeczką

Pełnoziarniste, Migdałowe Ciasto Z Marcepanem I Czerwoną Porzeczką

Ciasto wychodzi słodziutkie więc jest idealne do kawy lub gdy mamy napad słodkiego, ale żeby nie było za słodko to co jakiś czas pojawia się nuta kwaskowatości w postaci czerwonej porzeczki ;)....... i uwaga to na dole to nie jest zakalec, jest to marcepan który opadł na dno ciasta. Składniki na blaszkę 17 x 17 cm: 1 jajko kl L 1/2 szkl cukru 1/2 szkl mąki pszennej pełnoziarnistej 1/2 szkl mąki migdałowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szkl mleka 60 g roztopionego masła około 60-70 g marcepanu 3 łyżki ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotowanie...to proste !

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.