Uwielbiam robić i jeść domowe wędliny. Wiem wtedy , że nie posiadają zbędnych i nie zdrowych dodatków czy konserwantów. Dziś proponuję Wam , nie jednokrotnie sprawdzony i wypróbowany przepis na Domową wędlinę z indyka w czosnkowej glazurze. Mięso naciera się marynatą dzień wcześniej , ale warto poczekać na efekt końcowy. Polecam 💕💕💕💕 SKŁADNIKI: 🍴1. 5 kg fileta z indyka 🍴2 ząbki czosnku 🍴1 łyżeczka czosnku granulowanego 🍴1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego 🍴Sól i pieprz do smaku 🍴1 łyżka majeranku 🍴1 łyżeczk... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...