Składniki mąka pszenna, 4 szkl mleko letnie, 300ml drożdże świeże, 70g żółtka, 4 szt masło, 50g cukier, 2 łyżki sól, 1 płaska łyżeczka powidła śliwkowe, 1 słoiczek Przygotowanie Masło roztapiamy i studzimy. Z 1/2 szklanki mleka, 1 łyżeczki cukru, drożdży i 2 łyżek mąki robimy zaczyn. Odstawiamy na 10 minut, aż zacznie pracować. W dużej misce mieszamy mąkę, sól, cukier. Dodajemy zaczyn, żółtka, letnie mleko i roztopione masło. Mikserem wyrabiamy ciasto przez 3-4 minuty, aż będzie elastyczne. Odstawiamy w c... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...