Śmietankowy jabłecznik z sosem porzeczkowym

Śmietankowy jabłecznik z sosem porzeczkowym

Śmietankowy jabłecznik z sosem porzeczkowym

  Składniki jajka, 5 szt cukier, 300g mąka pszenna, 500g sól, 1/4 łyżeczki śmietana 18%, 260g śmietanka, 30%, 100g proszek do pieczenia, 2 łyżeczki jabłka, 5-6 szt dżem porzeczkowy, 1 słoiczek Przygotowanie Mąkę przesiewamy wraz z proszkiem do pieczenia i solą. Śmietany mieszamy ze sobą. Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w ósemki.  Jajka ubijamy z cukrem na puch, tak jak na biszkopt. Miksując dalej dodajemy śmietany. Wsypujemy mąkę mieszając już tylko łyżką. Przelewamy masę do formy wy... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotowanie moimi oczami

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.