Chlebek pszenny na zakwasie
Chlebek pszenny na zakwasie
Składniki zakwas aktywny, 30g mąka pszenna typ 550, 625g mleko, 100g woda letnia, 275g sól, 2 płaskie łyżeczki Przygotowanie Faza I (u mnie 20 wieczorem) W misce mieszamy cały zakwas, 25g mąki, 35g wody, przykrywamy i odstawiamy w ciepłe miejsce na 12 godz. Faza II (u mnie 8 rano) Dodajemy 50g mąki i 70g wody, mieszamy, przykrywamy i odstawiamy na 12 godzin Faza III (ponownie 20 wieczorem) Ponownie dodajemy 50g mąki i 70g wody, mieszamy i odstawiamy na 12 godzin Faza IV (godz. 8 rano) Dodajemy 500g mąki,... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Gotowanie moimi oczami
Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii
Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.
Czytaj dalej...Autor
Zena w kuchni
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciasto, chleb, pieczywo, chleb mieszany, chleb na zakwasie
Inne przepisy z Gotowanie moimi oczami
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję