Chlebek pszenny na zakwasie

Chlebek pszenny na zakwasie

Chlebek pszenny na zakwasie

  Składniki zakwas aktywny, 30g mąka pszenna typ 550, 625g mleko, 100g woda letnia, 275g sól, 2 płaskie łyżeczki Przygotowanie Faza I (u mnie 20 wieczorem) W misce mieszamy cały zakwas, 25g mąki, 35g wody, przykrywamy i odstawiamy w ciepłe miejsce na 12 godz. Faza II (u mnie 8 rano) Dodajemy 50g mąki i 70g wody, mieszamy, przykrywamy i odstawiamy na 12 godzin Faza III (ponownie 20 wieczorem) Ponownie dodajemy 50g mąki i 70g wody, mieszamy i odstawiamy na 12 godzin Faza IV (godz. 8 rano) Dodajemy 500g mąki,... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotowanie moimi oczami

Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.