Babka ze skórką pomarańczową

Babka ze skórką pomarańczową

Babka ze skórką pomarańczową

  1 szkl cukru 1 szkl śmietany 150 g margaryny 4 jajka (duże) małych trzeba dać 5 3,5 szkl mąki 1 cukier waniliowy 1 proszek do pieczenia (ok 3 łyżeczki) 3 łyżki kandyzowanej skórki z pomarańczy sok z połowy cytryny Margarynę ucieramy z cukrem dodając po jednym jajku i po trochu mąki i resztę składników. Skórkę z pomarańczy razem z syropem warto rozdrobnić w blenderze, dodajemy do ciasta razem z zokiem z cytryny Ciasto wkładamy do formy i pieczemy ok 50 min w temp 180 st, sprawdzamy patyczkiem Babkę po wy... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotowanie jest łatwe

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Babka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.