Grzebyki - ciastka półfrancuskie

Grzebyki - ciastka półfrancuskie

Grzebyki - ciastka półfrancuskie

Składniki: 300 g mąki pszennej; 250 g miękkiej margaryny; 2 żółtka jaj; 2 - 3 łyżki gęstej, kwaśnej śmietany 18 %; Dodatkowo: 400 g marmolady (u mnie o smaku różanym); Cukier puder do oprószenia po wierzchu; Folia spożywcza; Papier do pieczenia; Szpryca. Sposób przygotowania: Mąkę wysypać na stolnicę. Dodać pokrojoną, miękką margarynę, żółtka jaj i śmietanę i zagnieść ciasto (ja wsypuję te wszystkie składniki do misy od miksera i zagniatam mikserem przy pomocy haka do ciasta drożdżowego). Zagniecione ciasto ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gospodyni Miejska

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.