Składniki: 100 g orzechów laskowych; 1 l zimnej, przegotowanej wody + woda do namoczenia orzechów. Sposób przygotowania: Orzechy wsypać do miseczki/słoika zalać zimną wodą (może być bezpośrednio z kranu, musi przykryć orzechy) i odstawić do namoczenia na około 12 godzin, najlepiej na całą noc. Naoczone orzechy odcedzić na sitku, przepłukać świeżą wodą i odsączyć. Przepłukane, odsączone orzechy przełożyć do kielicha blendera kielichowego. Dodać 1 litr zimnej, przegotowanej wody i dokładnie zblendować. Ta... czytaj dalej...
Problemy z pamięcią i koncentracją mogą wynikać w szczególności z tego co spożywamy. Podczas wzmożonego wysiłku naszego mózgu, potrzebuje on dużej ilości glukozy, gdyż podczas nauki pracuje on na podwyższonych obrotach.
Czytaj dalej...