Zupę tę robiłam już jakiś czas temu, ale w sobotę będąc na zakupach widziałam kilka jej rodzai w sprzedaży, więc przepis ciągle jeszcze na czasie. Korzystajcie zatem, bo zupa jest przepyszna. Składniki; 700 g dyni hokkaido ( po wyjęciu pestek ) 1 litr wywaru drobiowego 100 ml śmietanki do zup 18 % 100 ml mleka kokosowego 2 ząbki czosnku 1/2 papryczki chili 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej szczypta cynamonu garść świeżego tymianku oliwa sól morska 5 kromek bułki wrocławskiej 2 łyżki masła Sposób przyg... czytaj dalej...
Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Lubię gotować, w kuchni nie boję się eksperymentować, a konkretny przepis, to dla mnie często jedynie mały drogowskaz. Z przyjemności odkrywania nowych smaków można bowiem stworzyć coś olśniewającego, z czegoś co właśnie znajduje się w lodówce. Mieszkam we Wrocławiu.