Faworki robiłam w tłusty czwartek, ale poślizg w dodawaniu przepisów sprawia, że te pyszności wylądowały na blogu w środę popielcową. Niemniej zapraszam po przepis, bo kto powiedział, że nie można ich usmażyć w każdym innym dowolnym terminie :) Składniki: 2 szklanki mąki wrocławskiej 6 żółtek 5 łyżek gęstej kwaśnej śmietany szczypta soli 35 ml czystej wódki olej do smażenia ( około 1 l) cukier puder do posypania Przygotowanie: Do miski przesiać mąkę. Dodać żółtka, śmietanę, sol i wódkę. Zagnieść ciasto, a następn... czytaj dalej...
Lubię gotować, w kuchni nie boję się eksperymentować, a konkretny przepis, to dla mnie często jedynie mały drogowskaz. Z przyjemności odkrywania nowych smaków można bowiem stworzyć coś olśniewającego, z czegoś co właśnie znajduje się w lodówce. Mieszkam we Wrocławiu.