S k ł a d n i k i: (dla 3-4 osób) - 200 g kaszy jęczmiennej perłowej - 1 szklanka zielonej soczewicy - 2 duże pomidory - 2 ząbki czosnku - 100 g zielonych oliwek - 2 łyżki oliwy z oliwek - 1 garść świeżej bazylii - 0,5 łyżeczki soli - 0,5 łyżeczki świeżo mielonego pieprzu S p o s ó b p r z y g o t o w a n i a: kaszę jęczmienną i soczewicę gotujemy. pomidory kroimy w kostkę, dusimy razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, pokrojonymi oliwkami, pociętą bazylią, oliwą i przyprawami, aż odpar... czytaj dalej...
Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...Gocha gotuje to połączenie moich największych pasji - gotowania i fotografii. Zapraszam w kulinarną podróż po moim świecie :)