Składniki: ∙ 1 bakłażan ∙ 1 szklanka ugotowanej komosy ryżowej ∙ 7 kawałków suszonych pomidorów ∙ 2 garści szpinaku ∙ 2 łyżki oliwy z oliwek ∙ 2 łyżki pestek dyni ∙ sól morska ∙ świeżo mielony pieprz Sposób przygotowania: 1. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. 2. Bakłażana przekrawamy na pół, posypujemy solą i odstawiamy na parę minut, żeby puścił gorzki sok, opłukujemy, osuszamy. 3. Miąższ bakłażana wyjmujemy ostrożnie łyżką, tak aby nie przebić skórki, siekamy, podsmażamy chwilę na łyżce oliwy z oliwek razem ze ... czytaj dalej...
Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Gocha gotuje to połączenie moich największych pasji - gotowania i fotografii. Zapraszam w kulinarną podróż po moim świecie :)