Wołowina z brukselką i kluseczkami
Wołowina z brukselką i kluseczkami
Składniki: 700 g wołowiny 3 łyżki smalcu 50 ml czerwonego półwytrawnego wina 3 średnie marchewki kilka brukselek 2 ząbki czosnku 2 cebule 2 l bulionu wołowego liść laurowy sól, pieprz, szczypta tymianku kilka kropel sosu sojowego Przygotowanie: Wołowinę umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Na patelni roztopić smalec, podsmażyć na nim mięso i pokrojoną w kółka marchewkę , przyprawić solą, pieprzem, czosnkiem, sosem sojowym i szczyptą tymianku. Wymieszać, wlać wino - smażyć kilka minut niech odparuje, następnie ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Gaździnka warzy
Autor
Gosia Kunc
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
mięso, brukselka, wołowina, sos sojowy, marchewka, sosy, chleb
Inne przepisy z Gaździnka warzy
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję