Składniki: 150g soczewicy pierś z kurczaka por papryka sól pieprz szczypta tymianku, cząbru, imbiru, majeranku, kilka ziarenek kolendry 2 ząbki czosnku sos sojowy łyżka oleju natka pietruszki Przygotowanie: Soczewicę opłukać, zalać osoloną wodą, dodać majeranek, cząber, kolendrę i gotować do miękkości. Pierś z kurczaka umyć i osuszyć. Pokroić na cienkie paseczki, przyprawić solą, pieprzem, imbirem, sosem sojowym i tymiankiem, podsmażyć. Paprykę i pora posiekać ( nie za cienko ) dodać do kurczaka razem z ... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...