Schab pieczony na ziemniakach

Schab pieczony na ziemniakach

Schab pieczony na ziemniakach

Składniki: 300 g schabu bez kości ( dwa grubsze plastry ) 500 g ziemniaków  500 ml bulionu warzywnego 2 ząbki czosnku sól, pieprz, tymianek, rozmaryn pęczek szczypiorku Przygotowanie:   Mięso przyprawić ząb kiem czosnku, solą, pieprzem, tymiankiem i rozmarynem. Zostawić na kilka godzin , niech przejdzie przyprawami.  Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w plasterki. Wyło żyć nimi naczynie żaroodporne  ( każdą warstwę posypać szczyptą soli ) na górze położyć rozgnieciony drugi ząbek czos nku i mię... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gaździnka warzy

Warto przeczytać

Jak zrobić idealnego schabowego?

Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję