Pierś kurczaka z ziemniaczanym puree i pietruszką

Pierś kurczaka z ziemniaczanym puree i pietruszką

Pierś kurczaka z ziemniaczanym puree i pietruszką

Składniki: 1 pierś kurczaka 5 ziemniaków 2 ząbki czosnku 1 kostka bulionu warzywnego sól, pieprz natka pietruszki 3 łyżki oleju Przygotowanie: Mięso pokroić na dowolne kawałki, doprawić ząbkiem czosnku, solą, pieprzem, kostką rosołową, szczyptą papryki ( ostrość dowolna ) skropić łyżką oliwy i wymieszać. Ziemniaki ugotować z ząbkiem czosnku, solą i szczyptą koperku ( woda z ziemniaków jest świetna do wymoczenia stópek ). Potłuc z mlekiem i masłem, dodać natkę. Mięso wysmażyć na patelni z 2 łyżkami oleju i  ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gaździnka warzy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.