Be spontaneous! Czyli przepis na śniadaniowy twarożek z malinami

Be spontaneous! Czyli przepis na śniadaniowy twarożek z malinami

Be spontaneous! Czyli przepis na śniadaniowy twarożek z malinami

Przepis na : śniadanie

Dziś dostałam od koleżanki cudną przesyłkę - pudełeczko liofilizowanych malin ! Dla niewtajemniczonych... Liofilizacja to proces suszenia (np. warzyw i owoców) przez sublimację - parowanie lodu fazowego bez występowania fazy ciekłej. W praktyce - najpierw surowiec się zamraża, a następnie suszy przy obniżonym ciśnieniu. Dzięki zastosowaniu procesu liofilizacji można zrezygnować z traktowania surowca wysokimi temperaturami, co zachowuje witaminy, składniki odżywcze!  Produkty zachowują również swój kształt,... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gary Bez dna

Warto przeczytać

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.