Opis Kluski lane: Kluski lane najczęściej podaje się jako dodatek do zup, wtedy gotujemy je bezpośrednio w zupie pod koniec gotowania. Możemy także podać je osobno np. z sosem, ale wtedy gotujemy je w osolonej wodzie. Lane kluski to zazwyczaj dla nas powrót do dzieciństwa. W moim domu bardzo często moja mama oraz babcia przygotowywały je do zup, zamiast tradycyjnego makaronu. Najbardziej pamiętam je z dzieciństwa jako dodatek do zupy mlecznej. Uwielbiałam wtedy te pyszne poranki. Dzisiaj rzadko pamięta się o... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...