Przepis na : śniadanie
Chrupiące batoniki musli to pożywna mieszanka płatków owsianych, amarantusa ekspandowanego, orzechów i nasion. Całość w wygodnej formie, delikatnie słodkich batonów do zabrania ze sobą, gdzie tylko dusza zapragnie. Doskonale sprawdzają się jako przekąska lub drugie śniadanie. Jeden taki batonik zawiera niecałe 180 kcal , a jest pełen wartości odżywczych, błonnika, powoli uwalnia energię, a tym samym syci na całkiem długo. Kocham bakalie, dlatego w mojej kuchni nigdy ich nie brakuje. Ale co jakiś czas okazuje ... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?
Czytaj dalej...Problemy z pamięcią i koncentracją mogą wynikać w szczególności z tego co spożywamy. Podczas wzmożonego wysiłku naszego mózgu, potrzebuje on dużej ilości glukozy, gdyż podczas nauki pracuje on na podwyższonych obrotach.
Czytaj dalej...Bloga traktuję jak swoistą formę własnego idealnego „przepiśnika”. Braki w zdolnościach kulinarnych postaram się nadrobić szczyptą fantazji i i dużą porcją ryzyka. Możecie się spodziewać świeżego spojrzenia na tradycyjne przepisy jak i ponadczasowych przepisów naszych babć, które nie wymagają już żadnych ulepszeń. Bo z gotowaniem jest jak z życiem… należy dążyć do harmonii….czasami słodząc kilkoma łyżeczkami cukru, a czasami podkręcając smak odrobiną chili. Jedno jest pewne każde danie będzie okraszone dużą ilością „serca”.