Przepis na : śniadanie
Pyszne domowe batony to świetna przekąska, słodkie drugie śniadanie, rozkoszny podwieczorek lub zdrowy deser. Przygotuj w kilkanaście minut i sięgaj po nie za każdym razem kiedy najdzie Cię ochota. A Ty kiedy spałaszujesz swój batonik? Jeżeli podoba Ci się przepis i lubisz pożywne domowe batony zapraszam również po przepis na BATONIKI ŚNIADANIOWE Z ORZECHAMI Składniki (ok. 8 sztuk, forma 12 cm x 31 cm): Spód: 3 szklanki płatków kukurydzianych Lubella Corn Flakes Kakao i Miód 1/3 kostki (70 g) masła + 1 łyż... czytaj dalej...
Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...Bloga traktuję jak swoistą formę własnego idealnego „przepiśnika”. Braki w zdolnościach kulinarnych postaram się nadrobić szczyptą fantazji i i dużą porcją ryzyka. Możecie się spodziewać świeżego spojrzenia na tradycyjne przepisy jak i ponadczasowych przepisów naszych babć, które nie wymagają już żadnych ulepszeń. Bo z gotowaniem jest jak z życiem… należy dążyć do harmonii….czasami słodząc kilkoma łyżeczkami cukru, a czasami podkręcając smak odrobiną chili. Jedno jest pewne każde danie będzie okraszone dużą ilością „serca”.