Święta tuż tuż a za oknem piękna wiosna. Pomimo, że trochę chłodno i pochmurno to przyroda budząca się do życia i coraz dłuższe dni dodają mi energię do działania. Nawet gdy wracam zmęczona do domu to myślę o tym co jeszcze chciałabym zrobić. Skoro idą święta to mam zamiar wprowadzić kolory wiosny do domu i wykorzystam na to najbliższy weekendu. Mój dom ozdobią m. in. kwiaty i kolorowe jajka z muliny. Jeśli jeszcze nie odważyliście się je zrobić to chcę Wam pokazać, ze jest to całkiem łatwe. Jajka z ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...