Takie jajka były jedną z pozycji na świątecznej liście potraw. Co prawda Święta minęły ale można przygotować je na normalny posiłek taki codzienny, bez okazji. Bo przecież jajka jemy nie tylko na Wielkanoc. Ostatnio mówi się, że jajka są niezdrowe i nie powinno się ich dużo spożywać. Ale cóż zrobić jak się je po prostu lubi ? A no właśnie je się i ciężko z nich zrezygnować. A jak powstały te jajka ? Przeczytajcie a przekonacie się, że to proste a jak fanie się takie jajka prezentują. Jajka z łososiem ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...