Zapraszam na śniadanie: Shakshouka

Zapraszam na śniadanie: Shakshouka

Zapraszam na śniadanie: Shakshouka

Przepis na : obiad

Shakshouka to jajka zapiekane w sosie pomidorowym z papryką, chilli, cebulą, bardzo często doprawiane kuminem. Podejrzewa się, że potrawa wywodzi się z kuchni tureckiej, arabskiej, ale czasem słyszy się, że może to być również potrawa żydowska. Nie wiem co jest prawdziwe, ale wiem, że to danie podbiło moje śniadanie! :) Składniki (dla 2 osób, na większą patelnię): 4 duże słodkie pomidory bądź pomidory z puszki - przynajmniej 400 g 1 średnia papryka czerwona 1 mała czerwona cebula szczypta kuminu sól, pieprz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.