Przepis na : deser
Nie chcesz korzystać ze sztucznych sosów do lodów i deserów. Oto prosty sposób na przygotowanie sosu o smaku karmelowo - kokosowym. 150 g cukru 50 ml wody 150 ml mleczka kokosowego (z puszki) 10 g masła Cukier zalewamy wodą w rondelku, mieszamy i wstawiamy na palnik na dość dużą moc, ale nie największą, żeby nie przypalić. Od momentu wstawienia rondelka z cukrem na palnik już nie mieszamy, aż do momentu powstania karmelu czyli zmiany koloru masy na złoto-słomkowy. Zmniejszamy moc palnika. Zalewamy karmel ml... czytaj dalej...
Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.
Czytaj dalej...Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.
Czytaj dalej...Jestem kulinarnym samoukiem, uwielbiam eksperymentować i odkrywać nowe smaki w kuchni.