Przepis na : obiad
W dzieciństwie mama robiła czasem pizzę w domu, ale zawsze była ona na grubym cieście. Bardziej był to placek drożdżowy z dodatkami, ale i tak dobrze wspominam ten smak z dzieciństwa. Po przeprowadzce do Poznania polubiłam pizzę na cienkim cieście i to podawaną nie z sosami, a z oliwą z oliwek. Nigdy nie umiałam sama takiej zrobić, ale metodą prób i błędów dziś się udało. Potrzebujemy: Ciasto: 25 g drożdży świeżych 0,5 łyżeczki cukru 1 łyżka ciepłej wody 300 g mąki pszennej (00 specjalna do pizzy powinna by... czytaj dalej...
Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.
Czytaj dalej...Jestem kulinarnym samoukiem, uwielbiam eksperymentować i odkrywać nowe smaki w kuchni.