Kiełbasa wieprzowo - drobiowa.

Kiełbasa wieprzowo - drobiowa.

Kiełbasa wieprzowo - drobiowa.

Trochę dziwne zestawienie , ale ja takie lubię . Mięso drobiowe daje delikatność a wieprzowe  wyrazisty smak. Mięso  jest częściowo zmielone a częściowo pokrojone w kawałki , trochę  mniejsze niż 1 x 1 cm. Składniki 1 kg wieprzowiny ( łopatka) 1/2 kg filetów drobiowych 1/2 łyżeczki soli peklowanej 1 łyżka soli zwykłej 1/2 łyżeczki cukru 5-6 ząbków czosnku ( nie koniecznie) 1 łyżka pieprzu czarnego 2 łyżki majeranku ( może być mniej) 1/2 l wody Wykonanie - Umyte i wysuszone mięso pokroić w ko... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Eli Gotowanie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję