Jajka faszerowane pastą oliwkową

Jajka faszerowane pastą oliwkową

Jajka faszerowane pastą oliwkową

Przepis na : śniadanie

Propozycja dla fanów oliwek w każdej postaci – jajka z tapenadą – pastą z oliwek z dodatkiem czosnku. *Więcej przepisów znajdziesz na Instagramie #eatmefitme Wykonanie Jajka ugotuj na twardo – będą gotowe po 10 minutach gotowania we wrzątku. Jajka przelej zimną wodą, obierz i przekrój na połówki. Oliwki zbenduj z połówką ząbka czosnku, solą i pieprzem. W ten sposób uzyskasz mocną, aromatyczną pastę. Jeśli chcesz złagodzić lekko jej smak, możesz dodać do oliwek żółtka z jajek i odrobinę (1 łyżeczkę... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Eat me! Fit me!

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Autor

Joaśka SurowiecJoaśka Surowiec

Mój blog powstał dzięki wielkiej pasji do gotowania, eksperymentowania i łączenia najróżniejszych smaków. Gdy pokochałam taniec i Zumbę zrozumiałam, że moje dwie pasje świetnie się dopełniają. Tak powstał podwójny blog – Eat me! Fit me!, na którym znaleźć będzie można również porady dotyczące fitnessu i uprawiana sportu.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

fit, pasta, śniadania, wielkanoc

Inne przepisy z Eat me! Fit me!

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.