Jajka faszerowane pastą oliwkową

Jajka faszerowane pastą oliwkową

Propozycja dla fanów oliwek w każdej postaci – jajka z tapenadą – pastą z oliwek z dodatkiem czosnku.

*Więcej przepisów znajdziesz na Instagramie #eatmefitme

Wykonanie

  1. Jajka ugotuj  na twardo – będą gotowe po 10 minutach gotowania we wrzątku.
  2. Jajka przelej zimną wodą, obierz i przekrój na połówki.
  3. Oliwki zbenduj z połówką ząbka czosnku, solą i pieprzem. W  ten sposób uzyskasz mocną, aromatyczną pastę. Jeśli chcesz złagodzić lekko jej smak, możesz dodać do oliwek żółtka z jajek i odrobinę (1 łyżeczkę) majonezu light.
  4. Wypełnij jajka pastą oliwkową.

Składniki

  • 6 jajek w rozmiarze M
  • 150 g czarnych oliwek
  • 1/2 ząbka czosnku
  • szczypta czarnego pieprzu
  • szczypta soli
  • opcjonalnie 1 łyżeczka majonezu light

 

Jeśli spodobał Ci się ten wpis, odwiedź mój Fanpage na Facebooku – będziesz na bieżąco z kolejnymi pysznymi wpisami 😀

Znajdziesz mnie również na Instagramie.

Dodaj komentarz