Makowiec japoński – niezwykle wilgotne i puszyste ciasto

Makowiec japoński – niezwykle wilgotne i puszyste ciasto

Makowiec japoński – niezwykle wilgotne i puszyste ciasto

Przepis na : deser

Makowiec japoński to wilgotny i puszysty wypiek, który podbija serce każdego, kto go skosztuje. Bogate w bakalie ciasto makowe z dodatkiem jabłek i z polewą czekoladową na wierzchu będzie pyszną ozdobą świątecznego stołu, ale również można je przygotować bez okazji, gdyż jest stosunkowo szybkie i proste do zrobienia. Składniki na Makowiec japoński: 200 g maku suchego mielonego 450 ml mleka 4 średnie jabłka – około 800 g 100 ml oleju 180 g cukru 6 jajek rozmiar L 100 g kaszy manny łyżeczka proszku do p... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu e-PrzepisyKulinarne

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Jak zrobić kluski z makiem na Wigilię?

Jest to popularna potrawa szczególnie na Pomorzu i Kaszubach, co nie znaczy, że gości ona na stołach w całej Polsce.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.