Bavette z owocami morza zapiekane w folii

Bavette z owocami morza zapiekane w folii

Bavette z owocami morza zapiekane w folii

Przepis nadesłany przez czytelnika bloga. Składniki dla 4 osób: 400 g makaronu Bavette Barilla 200 g kalmarów 100 g krewetek 200 g oczyszczonych małży 125 ml przecieru pomidorowego 1 łyżka posiekanej pietruszki 4 łyżki oliwy extra virgin 1 ząbek czosnku Sposób przygotowania w 4 krokach: 1. Dokładnie umyj krewetki, małże opłucz kilka razy pod bieżącą wodą, aby usunąć wszelkie zanieczyszczenia. Oczyść kalmary, usuwając wnętrzności i tzw. dziób. Odetnij macki. Kalmary pokrój na cienkie krążki. 2. Rozgrzej oliwę na... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu e-PrzepisyKulinarne

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.