Sos wielkanocny – do jajek i wędlin

660
  • Sos wielkanocny – do jajek i wędlin
  • Sos wielkanocny – do jajek i wędlin

    Przepis na : śniadanie

    Sos wielkanocny – do jajek i wędlin to sos na bazie majonezu i śmietany (lub jogurtu w wersji fit), z dodatkiem białego chrzanu tartego, doprawiony musztardą, solą himalajska i pieprzem czarnym świeżo mielonym. PRZEPIS NA SOS WIELKANOCNY Składniki na sos wielkanocny: 150 ml majonezu 150 ml śmietany gęstej 18% lub jogurtu greckiego 2 łyżeczki chrzanu 1 łyżeczka musztardy o delikatnym smaku sól himalajska pieprz czarny świeżo mielony Jak zrobić sos wielkanocny: Majonez mieszamy ze śmietana (lub jogurtem). Do... Czytaj dalej na blogu Dorota Smakuje


    Tematycznie do tego przepisu

    Inne przepisy z Dorota Smakuje

    Dodaj komentarz