Jak ugotować sorgo – poradnik i przepis

Jak ugotować sorgo – poradnik i przepis

Jak ugotować sorgo – poradnik i przepis

Przepis na : śniadanie

Jak ugotować sorgo Sorgo pochodzi i uprawiane jest w krajach tropikalnych, głównie Afryce. To roślina wyglądem przypominająca trochę kukurydzę. W Polsce jest chyba jeszcze niezbyt znane, ale na świecie to piąte w kolejności uprawiane zboże (po pszenicy, ryżu, kukurydzy i jęczmieniu). Odmian sorgo jest kilkadziesiąt i mają zabarwienie od bardzo jasnego (podobnego do kaszy jaglanej) do ciemno brązowego. Sorgo jest bezglutenowe ! Sorgo które kupiłam kolorem przypomina kaszę gryczaną, jednak jego ziarenka są wię... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Dorota Smakuje

Warto przeczytać

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.