Przepis na : śniadanie
Babka drożdżowa z kruszonką – to dla mnie smak dzieciństwa. Moja babcia zawsze piekła babki drożdżowe z kruszonka na Wielkanoc, ale również na niedzielę, do kawy, do kakao, do herbaty. Do wypieku tej baby użyłam mąki orkiszowej jasnej, bo lubię w kuchni wykorzystywać orkiszowe produkty, ale możecie użyć też mąki pszennej. Babkę można wzbogacić garścią rodzynek albo innych ulubionych bakalii. PRZEPIS NA BABKĘ DROŻDŻOWĄ Z KRUSZONKĄ Składniki na babkę drożdżową z kruszonką: 500g mąki orkiszowej jasnej typ 680... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...