cantuccini – włoskie ciasteczka

cantuccini – włoskie ciasteczka

cantuccini – włoskie ciasteczka

składniki: 250 g mąki orkiszowej lub pszennej 100 g migdałów 2 jajka 120 -150 g cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia *otarta skórka z 1 cytryny 1 szczypta soli wykonanie: 50 g migdałów drobno siekamy, pozostałe pozostawiamy całe. Na stolnicę przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia, dodajemy posiekane migdały, cukier, jajka, otartą skórkę z cytryny. Wszystko mieszamy siekając przy pomocy noża. Dodajemy całe migdały i zagniatamy ciasto. Formujemy wałek o grubości ok. 3 cm średnicy, przekładamy na blaszkę w... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowy Smak Jedzenia

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.