SUROWIEC -polędwica 25% -szynka 25% -karkówka 25% -łopatka 25% PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -pieprz czarny 3g/kg -pieprz ziołowy 3g/kg -czosnek świeży 3g/kg -woda 50 ml/kg -skórki w/p ugotowane i zmielone na sitki 2-3 mm 40g/kg WYKONANIE Zakupione mięso tniemy w kostkę 3-4 cm i peklujemy zalecaną dawką, odstawiamy na 2 dni do lodówki w temp.4-6 st. Po tym czasie mięso przyprawiamy dodajemy skórki , wodę dokładnie mieszamy. Następnie napełniamy słoiki puszki i gotujemy w szybkowarze 70 min. Następnie w... czytaj dalej...
Domowy wyrób.Coś do chleba i talerza.
Strona poświęcona przede wszystkim wyrobom wędlin domowych i jej sposobach produkcji.Można tu będzie znaleźć przepisy i zdjęcia wędlin wędzonych,pieczonych, szynkowarowych i dojrzewających.Oraz innych potraw które cenimy za ich smak i wygląd.