SUROWIEC, ZIOŁA I PRZYPRAWY -1 kg słoniny ze skórą 3-4 cm najlepiej swojskiej smaloną słomą -sól nie jodowana 120 g/kg i 1 l wody -pół główki czosnku zgniecionego -30 kulek ziela angielskiego -60 kulek pieprzu kolorowego -8 liści laurowych -3 papryki chili przekrojone po długości Przyprawy i zioła do posypania słoniny Przyprawy zakupione w sklepie https://swojskiwyrob.pl -mieszanka przypraw ,,huzarska pikantna” -mieszanka przypraw ,,18 ziół ojca Mateusza” WYKONANIE Słoninę tniemy na dwa paski, przygotowujem... czytaj dalej...
Domowy wyrób.Coś do chleba i talerza.
Strona poświęcona przede wszystkim wyrobom wędlin domowych i jej sposobach produkcji.Można tu będzie znaleźć przepisy i zdjęcia wędlin wędzonych,pieczonych, szynkowarowych i dojrzewających.Oraz innych potraw które cenimy za ich smak i wygląd.