Słonina konserwowa z chilli i nutką dymu

Słonina konserwowa z chilli i  nutką dymu

Słonina konserwowa z chilli i nutką dymu

SUROWIEC PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE  -słonina cienka -sól morska 20-25 g /kg -chilli nitki -pieprz czarny -zgnieciony czosnek -ugotowane zmielone skórki wieprzowe (wędzone) -słoiki -szybkowar WYKONANIE Cienką słoninę dopasowujemy do danego słoika. Następnie dodajemy resztę składników i ciasno zwijamy, pakujemy do słoika i odstawiamy do lodówki na 48 godzin. Po tym czasie sterylizujemy 80 min. Gdy słoiczki przestygną chowamy do lodówki na 24 godz. Ps. Ilość przypraw dajemy według uznania. SMACZNEGO.... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.

Autor

Jacek WiertelJacek Wiertel

Domowy wyrób.Coś do chleba i talerza.
Strona poświęcona przede wszystkim wyrobom wędlin domowych i jej sposobach produkcji.Można tu będzie znaleźć przepisy i zdjęcia wędlin wędzonych,pieczonych, szynkowarowych i dojrzewających.Oraz innych potraw które cenimy za ich smak i wygląd.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

chleb, słoik

Inne przepisy z Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.