SKŁADNIKI I MATERIAŁY POMOCNICZE -2 kg słoniny najlepiej grubej 4-6 cm -czosnek dobrej jakości 2-3 główki -pieprz cayenne -pieprz ziołowy białowieski- jest to mieszanka przypraw w skład której wchodzi(gorczyca,majeranek,kminek,kolendra,lubczyk,papryka ostra i słodka,jałowiec) -sól warzona nie jodowana 5 kg -pojemnik lub garnek WYKONANIE Słoninę dzielimy na mniejsze kawałki i odcinamy skórę. Następnie słoninę szpikujemy czosnkiem co kilka cm.Późnij z czosnku i przypraw robimy pastę do natarc... czytaj dalej...
Domowy wyrób.Coś do chleba i talerza.
Strona poświęcona przede wszystkim wyrobom wędlin domowych i jej sposobach produkcji.Można tu będzie znaleźć przepisy i zdjęcia wędlin wędzonych,pieczonych, szynkowarowych i dojrzewających.Oraz innych potraw które cenimy za ich smak i wygląd.