Pszenno owsiany na zakwasie żytnim z orzechem włoskim

Pszenno owsiany na zakwasie żytnim z orzechem włoskim

Pszenno owsiany na zakwasie żytnim z orzechem włoskim

Przepis Skład i wykon: -zakwas żytni 150 g -mąka pszenna 250 g -mąka owsiana150 g -woda 270g -sól mała czubata łyżeczka góra półtora -10 orzechów włoskich pokruszyć na kawałki ale nie za drobno Pieczemy 170-180 stopni 50-55 min Forma do pieczenia moja miała 25 na 10 cm Po wyjėciu z piekarnika spryskuje wodą wtedy jest miększa skórka jak ktoś nie lubi chrupkiej SMACZNEGO czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.

Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Autor

Jacek WiertelJacek Wiertel

Domowy wyrób.Coś do chleba i talerza.
Strona poświęcona przede wszystkim wyrobom wędlin domowych i jej sposobach produkcji.Można tu będzie znaleźć przepisy i zdjęcia wędlin wędzonych,pieczonych, szynkowarowych i dojrzewających.Oraz innych potraw które cenimy za ich smak i wygląd.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

chleb, orzechy, pieczywo, chleb na zakwasie

Inne przepisy z Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.