Mielonka z dzika

Mielonka z dzika

Mielonka z dzika

 SUROWIEC -szynka z dzika 5 kg -podgardle wieprzowe 1,5 kg -skórki wieprzowe 400 g PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE  -peklosól 15g /kg -pieprz czarny 4 g/kg -przyprawa do dziczyzny 6g/kg (przyprawa z firmy RUNO) -czosnek duża główka -woda 15% -skrobia 3% WYKONANIE  Kupiony  surowiec tniemy na kawałki 3-4 cm peklujemy odkładamy na 2-3 dni do lodówki w temp 4-6 st. Po tym czasie rozdrabniamy dodajemy wszystkie przyprawy. Mieszamy aby przyprawy równomiernie połączą się z surowcem. Napełniamy pu... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.

Autor

Jacek WiertelJacek Wiertel

Domowy wyrób.Coś do chleba i talerza.
Strona poświęcona przede wszystkim wyrobom wędlin domowych i jej sposobach produkcji.Można tu będzie znaleźć przepisy i zdjęcia wędlin wędzonych,pieczonych, szynkowarowych i dojrzewających.Oraz innych potraw które cenimy za ich smak i wygląd.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

chleb, szynka, galaretka

Inne przepisy z Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.