Mielonka wieprzowa w tłuszczu w/g .JackaW

Mielonka wieprzowa w tłuszczu w/g .JackaW

Mielonka wieprzowa w tłuszczu w/g .JackaW

SUROWIEC I ROZDRABNIANIE -2 kg łopatka 2 kl /szarpak -1 kg podgardle /8 mm -1 kg pachwina  /8 mm - 1 kg słonina  /8 mm -skórki wieprzowe 60 g /kg Podgardle i pachwina dajemy z przyrostem mięsnym większym lub mniejszym, w zależności jaki wyrób chcemy uzyskać, mniej lub bardziej tłusty. W moim wypadku podgardle i pachwina była z mięskiem w ilości około 50 %. PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE  -sól i peklosól 15 g/kg -pieprz czarny 2 g /kg -pieprz cytrynowy 1 g/kg -cebula suszona 3 /kg -papryka s... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.

Autor

Jacek WiertelJacek Wiertel

Domowy wyrób.Coś do chleba i talerza.
Strona poświęcona przede wszystkim wyrobom wędlin domowych i jej sposobach produkcji.Można tu będzie znaleźć przepisy i zdjęcia wędlin wędzonych,pieczonych, szynkowarowych i dojrzewających.Oraz innych potraw które cenimy za ich smak i wygląd.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

chleb, mięso

Inne przepisy z Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.